Obľúbená nepečená ovocná torta z piškót a lahodného vanilkového krému zo Zlatého klasu Premium Dr. Oetker. Vyzerá krásne, chutí úžasne!
Náročnosť: jednoduchá príprava
Čas prípravy: asi 40 minút
Vystačí na: asi 12 porcií
Na korpus:
- 2 balíčky cukrárskych piškót (asi 200 g)
- 120 g detských piškót
- 3 PL mandľového likéru (napr. Amaretto)
Na náplň:
- 1 balíček Želatíny v plátkoch Dr. Oetker
- 3 PL vody
- 2 balíčky Premium Zlatého klasu s prírodnou vanilkou Dr. Oetker (40 g)
- 700 ml mlieka
- 1 balíček Vanilkového cukru Dr. Oetker
- 100 g bielej čokolády
- 250 g polotučného tvarohu
- 500 g drobného čerstvého ovocia (maliny, černice, čučoriedky, jahody)
Na ozdobenie:
- farebná stužka
- cca 300 g drobného ovocia na ozdobenie
Ešte potrebujeme:
- tortovú formu (ø 20 cm)
Príprava:
- Po celom vnútornom okraji naukladáme cukrárske piškóty. Na dno formy naukladáme detské piškóty, ktoré pokvapkáme mandľovým likérom.
- Na prípravu náplne necháme želatínu s vodou napučať podľa návodu na obale. Uvaríme Zlatý klas s mliekom a vanilkovým cukrom podľa návodu na obale. Do horúcej zmesi nalámeme čokoládu a za stáleho miešania necháme rozpustiť. Vmiešame vyžmýkanú želatínu, necháme rozpustiť a potom vmiešame tvaroh. Tretinou náplne zakryjeme piškóty a uhladíme. Poukladáme tretinu ovocia a znovu zakryjeme náplňou. Opäť ovocie, náplň a na povrch poukladáme zvyšok ovocia. Odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky stuhnúť.
- Pred podávaním odstránime okraj tortovej formy, okolo cukrárskych piškót previažeme stužku a ozdobíme kvetinami.