Jarná čokoládová torta ozdobená marcipánom nielen pre nedeľnú pohodu.

Náročnosť:  jednoduchá príprava
Čas prípravy: asi 30 minút
Čas pečenia: asi 60 minút
Vystačí na: asi 12 porcií

Prísady:

Na cesto:

  • 1 ½ KL instantnej kávy
  • 350 ml vriacej vody
  • 250 g masla
  • 200 g kvalitnej horkej čokolády 70 %
  • 250 g práškového cukru
  • 3 vajcia
  • 2 KL Vanilkovej pasty Dr. Oetker
  • 240 g hladkej múky
  • 1 balíček Droždia Dr. Oetker
  • 30 g Holandského kakaa Dr. Oetker
  • ¼ KL soli

Na polevu:

  • 200 g kvalitnej horkej čokolády 70 %
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 1 KL masla

Na ozdobenie:

  • Marcipán Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

  • tortovú formu (ø 24 cm)

Príprava:

  1. Na prípravu cesta v mise zalejeme kávu vriacou vodou. Pridáme na kocky nakrájané maslo, nalámanú čokoládu a cukor a metličkou vymiešame dohladka. Potom pridáme vajcia, vanilkovú pastu a múku zmiešanú s droždím, kakaom a soľou a dôkladne zamiešame. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Plynová rúra: stupeň 2

Doba pečenia: asi 60 minút

2. Korpus necháme vychladnúť.

3. Na prípravu polevy rozpustíme čokoládu v kastróliku vo vodnom kúpeli. Pridáme smotanu a maslo a vymiešame dohladka. Polevou potrieme povrch vychladnutého korpusu a uložíme asi na hodinu do chladničky.

4. Povrch torty dozdobíme vajíčkami vymodelovanými z marcipánu, ktoré môžeme zafarbiť potravinárskym farbivom.

TIP: Tortu môžeme ozdobiť jedlými jarnými kvetmi, ako sú fialky, sedmokrásky alebo nechtík.