Jarná čokoládová torta ozdobená marcipánom nielen pre nedeľnú pohodu.
Náročnosť: jednoduchá príprava
Čas prípravy: asi 30 minút
Čas pečenia: asi 60 minút
Vystačí na: asi 12 porcií
Prísady:
Na cesto:
- 1 ½ KL instantnej kávy
- 350 ml vriacej vody
- 250 g masla
- 200 g kvalitnej horkej čokolády 70 %
- 250 g práškového cukru
- 3 vajcia
- 2 KL Vanilkovej pasty Dr. Oetker
- 240 g hladkej múky
- 1 balíček Droždia Dr. Oetker
- 30 g Holandského kakaa Dr. Oetker
- ¼ KL soli
Na polevu:
- 200 g kvalitnej horkej čokolády 70 %
- 200 ml smotany na šľahanie
- 1 KL masla
Na ozdobenie:
- Marcipán Dr. Oetker
Ešte potrebujeme:
- tortovú formu (ø 24 cm)
Príprava:
- Na prípravu cesta v mise zalejeme kávu vriacou vodou. Pridáme na kocky nakrájané maslo, nalámanú čokoládu a cukor a metličkou vymiešame dohladka. Potom pridáme vajcia, vanilkovú pastu a múku zmiešanú s droždím, kakaom a soľou a dôkladne zamiešame. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Plynová rúra: stupeň 2
Doba pečenia: asi 60 minút
2. Korpus necháme vychladnúť.
3. Na prípravu polevy rozpustíme čokoládu v kastróliku vo vodnom kúpeli. Pridáme smotanu a maslo a vymiešame dohladka. Polevou potrieme povrch vychladnutého korpusu a uložíme asi na hodinu do chladničky.
4. Povrch torty dozdobíme vajíčkami vymodelovanými z marcipánu, ktoré môžeme zafarbiť potravinárskym farbivom.
TIP: Tortu môžeme ozdobiť jedlými jarnými kvetmi, ako sú fialky, sedmokrásky alebo nechtík.