Recept na skvelý a zdravý fit dezert.

Ingrediencie na sušienkový základ:

  • 70 g celých mandlí
  • 50 g drveného kokosu
  • 40 g ovsených vločiek
  • 40 g ľanové semienko
  • 2 čajové lyžičky javorového sirupu
  • Citrónová šťava 

Ingrediencie na plnku:

  • 1 konzerva kokosového krému
  • 60 g makadamových orechov
  • 20 g olúpaných mandlí
  • 3 čajové lyžičky javorového sirupu
  • Vytlačená šťava z 3 citrónov
  • Kôra z citrónu
  • 2 proteínové tyčinky Barebells Lemon Curd

Postup:

  1. Do mixéra pridajte ingrediencie na sušienkový základ a mixujte, až kým sa prísady nezmiešajú.
  2. Nezabudnite vystlať plech papierom na pečenie. Vytvorenú zmes zatlačte do okrúhleho plechu na pečenie a uistite sa, že základ cheesecaku je rovnomerný a pevný.
  3. Zatiaľ čo budete pripravovať krémovú plnku, plech odložte do chladničky. 
  4. Na prípravu plnky zmiešajte v mixéri makadamové orechy, olúpané mandle, javorový sirup a šťavu z citrónov, až kým nevznikne hladká zmes. Pridajte kokosový krém a mixujte ďalších 30 sekúnd.
  5. Nalejte krémovú plnku na sušienkovú zmes. 
  6. Nakrájajte tyčinky Barebells Lemon Curd na malé kúsky a posypte nimi povrch cheesecaku.
  7. Cheesecake nechajte v mrazničke na minimálne 4-5 hodín, aby dobre stuhol.
  8. Hotový cheesecake vyberte, nechajte ho rozmraziť na 10 minút, nakrájajte na kúsky a podávajte!

Fotografie: @sarahshealthykitchen