Recept na skvelý a zdravý fit dezert.
Ingrediencie na sušienkový základ:
- 70 g celých mandlí
- 50 g drveného kokosu
- 40 g ovsených vločiek
- 40 g ľanové semienko
- 2 čajové lyžičky javorového sirupu
- Citrónová šťava
Ingrediencie na plnku:
- 1 konzerva kokosového krému
- 60 g makadamových orechov
- 20 g olúpaných mandlí
- 3 čajové lyžičky javorového sirupu
- Vytlačená šťava z 3 citrónov
- Kôra z citrónu
- 2 proteínové tyčinky Barebells Lemon Curd
Postup:
- Do mixéra pridajte ingrediencie na sušienkový základ a mixujte, až kým sa prísady nezmiešajú.
- Nezabudnite vystlať plech papierom na pečenie. Vytvorenú zmes zatlačte do okrúhleho plechu na pečenie a uistite sa, že základ cheesecaku je rovnomerný a pevný.
- Zatiaľ čo budete pripravovať krémovú plnku, plech odložte do chladničky.
- Na prípravu plnky zmiešajte v mixéri makadamové orechy, olúpané mandle, javorový sirup a šťavu z citrónov, až kým nevznikne hladká zmes. Pridajte kokosový krém a mixujte ďalších 30 sekúnd.
- Nalejte krémovú plnku na sušienkovú zmes.
- Nakrájajte tyčinky Barebells Lemon Curd na malé kúsky a posypte nimi povrch cheesecaku.
- Cheesecake nechajte v mrazničke na minimálne 4-5 hodín, aby dobre stuhol.
- Hotový cheesecake vyberte, nechajte ho rozmraziť na 10 minút, nakrájajte na kúsky a podávajte!
Fotografie: @sarahshealthykitchen