Obdobie tehotenstva predstavuje úplne novú etapu v živote každej ženy a prináša tiež mnoho zmien, s ktorými sa musí organizmus vyrovnať. Častá nevoľnosť spôsobuje výraznú stratu minerálov a vitamínov, čo môže mať za následok zvýšenú únavu a celkovú vyčerpanosť. Práve to je dôvod, prečo je pre ženu v období tehotenstva nesmierne dôležitý zvýšený príjem vitamínov a minerálov. 

Vyvážená strava nestačí

Veľkú úlohu zohráva kvalitný a pestrý výber stravy. Jedálniček tehotnej ženy je potrebné zostaviť tak, aby obsahoval ľahko stráviteľné bielkoviny pozostávajúce z mliečnych výrobkov a chudých druhov mäsa a rýb. Nech je ale stravovanie akokoľvek precízne, často nie je možné prijať všetky potrebné množstvá vitamínov a minerálov, či už kvôli ich znehodnoteniu počas tepelnej úpravy, ale jednoducho „zvíťazia tehotenské chute“ a na zelenina či ovocie už nezostane miesto. Medzi tie najdôležitejšie vitamíny a mineálne látky potrebné počas tehotenstva či dojčenia patria vitamíny skupiny B, hlavne vitamín B12, vitamín C, E, vitamín D, omega-3 mastné kyseliny, horčík, železo, jód, zinok a kyselina listová. Zvlášť dôležité je, aby strava obsahovala všetky dôležité vitamíny a minerály a to aj v správnom pomere, čo je reálne veľmi ťažké dosiahnuť. 

Náročné obdobie

Obdobie pred pôrodom i po pôrode predstavuje úplne novú etapu v živote ženy a prináša veľa zmien, s ktorými sa musí organizmus vyrovnať. Každá z nás prežíva toto obdobie inak, ale u mnohých sa môže prejaviť zvýšená únava, ktorá je po pôrode ešte znásobená starostlivosťou o novorodenca či nočným dojčením. Okrem toho môže imunitu oslabiť aj stres a obavy, či všetko robíme správne. Budúca i dojčiaca mamička by mala myslieť aj na seba, aby dokázala toto náročné obdobie zvládnuť. Aj napriek všemožnej snahe stravovať sa racionálne, často však nie je možné prijať všetky potrebné zvýšené množstvá vitamínov a minerálov z potravy tak, aby bol zabezpečený dostatočný prísum pre mamičku, ale aj pre dieťatko, pre ktoré je zdrojom všetkých dôležitých látok práve materské mliečko.

Doprajte sebe a dieťatku to najlepšie!

Najlepšou voľbou je preto užívanie kvalitných výživových doplnkov. Ako uvádza MUDr. Andrea Maľová ,“užívanie doplnkov stravy má pozitívny vplyv na plod počas jeho vývoja v maternici a po pôrodne na kvalitu a zloženie mlieka. Ak si vyberiete ten správny prípravok, ktorý je dôkladne vyvážený a obsahuje všetky potrebné vitamíny a minerálne látky, efektívne a jednoducho doprajete sebe a dieťatku optimum živín počas celého dňa.“

LadeeVita je tou správnou voľbou

Výživový doplnok LadeeVita je vyváženým komplexom vitamínov, minerálov a omega-3 mastných kyselín, vyrobená podľa slovenskej normy úradu verejného zdravotníctva a je tak šitá na mieru slovenským ženám. Okrem všetkých odporúčaných vitamínov a minerálov, obsahuje až 100% odporúčanej dennej dávky kyseliny listovej a mimoriadne dôležité omega-3 mastné kyseliny a to nielen DHA, ale aj DHA+EPA v jednej malej kapsule. Tie sa nachádzajú prirodzene hlavne v rybích výrobkoch a morských riasach, ktoré sú pre Slovenky vo zvýšených množstvách ťažšie dostupné. LadeeVita sa užíva len 1x denne a všetky potrebné látky tak tehotná žena či dojčiaca mamička príjme len v jednej malej gélovej kapsule. Ľahko sa prehĺta, nezaťažuje žalúdok a možno aj práve preto je často odporúčaná lekármi i lekárnikmi. LadeeVita je dostupná v každej lekárni.