Obľúbená nepečená ovocná torta z piškót a lahodného vanilkového krému zo Zlatého klasu Premium Dr. Oetker. Vyzerá krásne, chutí úžasne!

Náročnosť:  jednoduchá príprava
Čas prípravy: asi 40 minút
Vystačí na: asi 12 porcií

Na korpus:

  • 2 balíčky cukrárskych piškót (asi 200 g)
  • 120 g detských piškót
  • 3 PL mandľového likéru (napr. Amaretto)

Na náplň:

  • 1 balíček Želatíny v plátkoch Dr. Oetker
  • 3 PL vody
  • 2 balíčky Premium Zlatého klasu s prírodnou vanilkou Dr. Oetker (40 g)
  • 700 ml mlieka
  • 1 balíček Vanilkového cukru Dr. Oetker
  • 100 g bielej čokolády
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 500 g drobného čerstvého ovocia (maliny, černice, čučoriedky, jahody)

Na ozdobenie:

  • farebná stužka
  • cca 300 g drobného ovocia na ozdobenie

Ešte potrebujeme:

  • tortovú formu (ø 20 cm)

Príprava:

  1. Po celom vnútornom okraji naukladáme cukrárske piškóty. Na dno formy naukladáme detské piškóty, ktoré pokvapkáme mandľovým likérom.
  2. Na prípravu náplne necháme želatínu s vodou napučať podľa návodu na obale. Uvaríme Zlatý klas s mliekom a vanilkovým cukrom podľa návodu na obale. Do horúcej zmesi nalámeme čokoládu a za stáleho miešania necháme rozpustiť. Vmiešame vyžmýkanú želatínu, necháme rozpustiť a potom vmiešame tvaroh. Tretinou náplne zakryjeme piškóty a uhladíme. Poukladáme tretinu ovocia a znovu zakryjeme náplňou. Opäť ovocie, náplň a na povrch poukladáme zvyšok ovocia. Odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky stuhnúť.
  3. Pred podávaním odstránime okraj tortovej formy, okolo cukrárskych piškót previažeme stužku a ozdobíme kvetinami.